tiistai 30. kesäkuuta 2015

JADEN KUULUMISIA

ONNEA JADE (YAFFA VOM HAUS TCHORZ) 3-V

 
Jadella on tänään 3-v syntymäpäivä ja katsotaan mitä kivaa keksitään juhlan kunniaksi, ehkä joku uusi, kiva paikka, jossa saa juosta lujaa. Jade näyttää nauttivan suuresti juoksemisesta, uimisesta, fillaroinnista, koirapuistoilusta jne.
 
Tällä hetkellä Jadella ja minulla on "treenikausi" kiihkeimillään eli harjoittelemme ihan päivittäin bh-koetta sekä metsäjälkikoetta varten ja voin sanoa, että ei ihan helpoimmasta päästä ole tämä koira tuon itsepäisen luonteensa ansioista. Välillä on itselläkin hermot aika tiukilla, kun koira jaksaa aina vaan yrittää mennä siitä mistä "aita on matalin". Teemme myös lihaskuntoharjoituksia mahdollisuuksien mukaan niin paljon kun on koiralle terveellistä ja kilometrejä kertyy ihan mukavasti meille molemmilla, että varmaan hankin askelmittarin ihan uteliaisuuttani.
 
 
 
 
 

Bellan (Saree's Bellah) kuulumisia

Bella on edistynyt aivan huimasti pelkoagressionsa voittamisessa ja edistynyt "suurin harppauksin", oikein ilolla seuraan sen huikeaa kehitystä ja sitä tekemisen intensiivisyyttä. Bella on oppinut, että uiminen on aivan mahtavaa hommaa, jäljestäminen silti vielä hauskempaa, puhumattakaan kun pääsee tekemään erilaisia tehtäviä kuten etsiä kadonneita esineitä luonnosta. Onneksi Bella on vain 58 cm korkea ja painaa 26 kg (jenkkakahvoineen) eli sen käsitteleminen on hyvin helppoa hentosillekin ihmisille kuten naisille.
 
 
 

 

Jaden kesä

Tämä kesä menee siis kiireisesti Jaden kanssa, että saamme koulutustunnuksen ennen syksyä ja saatetaanhan muutamassa näyttelyssäkin käydä, sitä en vielä osaa ihan "luvata". Onneksi Jade on rakenteeltaan terve sekä erittäin hyvän mallinen, niin ei tarvitse koiran kärsiä rasitusvammoista eikä mistään muustakaan mikä liittyy sen fysiikkaan. " terveessä kropassa on terve mieli" ja sitä olen saanutkin oikein ilolla seurata nämä melkein kolme (3) vuotta, kun koira on kaikin puolin terve, fyysisesti sekä henkisesti. Vaikka olen jo keksinyt useammankin vähemmän mairittelevan lempinimenkin Jadelle, niin silti kyseessä on varmasti yksi parhaimmista koirista, jonka kanssa on suuri ilo ja kunnia saada jakaa arkea.
 
Kesäsuunnitelmiimme kuuluukin tänä vuonna myös matkustelua Suomen rajojen ulkopuolellakin. Ja ajattelinkin tehdä seuraavasta matkastamme myös tänne kuvien kera kirjoituksen.
 


 
 
 
 
Parasta on väsynyt, mutta onnellinen saksanpaimenkoira (GSD)