keskiviikko 10. elokuuta 2016

NOVA, LAUMAMME UUSIN JÄSEN

Laumaamme on tullut uusi jäsen. Musta, "hiomaton timantti" eli laumamme kasvoi yhdellä nartulla lisää eikä yhtälö ole niin helppo, kun kaksikosta tulee kolmikko. Ainakin itselleni on tullut haasteita lisää roimasti eli kolme ei ole kaksi. Antoisaa, kiireistä, työlästä ja äärettömän mielenkiintoista elämää olemme saaneet viettää siis viimeiset kuusi (6) kuukautta.




Mielenkiintoista ja parasta on aina, kun saa mahdollisimman nuoresta iästä lähtien vaikuttaa koiransa kokemuksiin ja sitä kautta käytökseen, mutta nyt muistan miksen ole halunnut pentua aikaisemmin: "Karmee työmaa". Eli kaikki hyvä ja vaivaton, vaatii aina kovan työn eli helpolla ei ole mikään tullut edelleenkään, tämänkään koiran kohdalla.

Tässä vaiheessa, kun koiralla on ikää vasta (muutaman päivän vaille) kuusi (6) kuukautta, emme voi tietää mahdollisista luustoon liittyvistä ongelmista yms. niitä voi vain arvailla ellei käydä "välikuvissa". Itselläni periaate, että seuraan hyvin tarkkaan ihan kaikkea koirassa (ulosteet, ruokinnan vaikutus kehoon yms, mahdolliset lihasjäykkyydet, kaikenlaiset ontumiset jne.) ja ongelmien ilmetessä kysytään ensin "viisaammilta" ja tarvittaessa jopa eläinlääketieteen asiantuntijoilta.

Kaikkein antoisinta on ollut pennun opettaminen tässä kotiympäristössä tottumaan ihan kaikkeen mahdolliseen, koska tässä ne suurimmat "arjenhaasteet" koetaan. "Mokia" on sattunut pitkin kesää, onneksi niitä helppo "korjailla" vielä tässä vaiheessa. Suuri kiitos myös kasvattajalle, meidän pitkät keskustelut, vinkit ja kaikki se tuki, jonka saan myös koirani kasvattajalta ovat äärettömän tärkeitä.

Ensimmäinen virallinen tavoite Novalle on jo tälle vuodelle saavutettu eli saksalaisen tuomarin lausunto koiran rakenteesta. Jatkamme nyt hyvillä mielin kohti seuraavia tavoitteita ja seikkailuja.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)