torstai 27. lokakuuta 2016

LAUMAN KUULUMISIA

Talvi lähestyy

Tännekin olen pitkään pohtinut mitä kirjoittaisin, kun on niin paljon mielenkiintoisia aiheita. Ja mene taas hetki "tottua" kirjoittamaan tänne, kun kiireessä olen vain kirjoitellut sekä lisäillyt kuvia Facebook sivuille. Meidän "laumassa" on tapahtunut paljon muutoksia viimeisen vuoden aikana. Nova syntyi ystävänpäivänä, yksi ihmisjäsenemme muutti omaan itsenäiseen elämään, Bella lähti hetkeksi nautiskelemaan muista maisemista ja olemme siis kolmestaan Novan ja Jaden kanssa. Äärettömän mielenkiintoista on ollut pitkästä aikaa seurata äidin ja tyttären elämää. Kuinka samanlaisia he ovatkaan ja kuitenkin niin erilaisia. Kaikkein mielenkiintoisinta, antoisinta ja parasta on ollut saada "vaikuttaa" pennun käytökseen jo ihan alusta alkaen, hyvin mielenkiintoinen "prosessi" ja jopa seikkailukin, olemme saaneet tutustua uusiin ihmisiin ja koiriin.

Nova on ollut yhtä energinen (ellei hieman energisempikin) kuin äitinsä Jade. Olen "potenut" viime keväästä asti selkääni, se on aiheuttanut ihan omat haasteensa tähän "tähtiprojektiin", mutta olen pystynyt toisaalta keskittymään myös enemmän pelkästään Novaan. Selkäni takia olemme kävelleet ja paljon (alle 5 kk koira saa pitää vapaana) ja vapaanakin. Olemme uineet myös koko kesän meressä, joessa, järvessä...Nova on vielä uinut ojissa, jokaisessa lätäkössä jne. Ympäri Helsinkiä olemme käyneet eri koirapuistoissa heti rokotusten jälkeen ja Nova on tavannut paljon erilaisia koiria. Julkiset kulkuvälineet ovat tulleet tutuiksi ja olemme tavanneet kiitettävästi myös muita pentuesisaruksia. Nyt Nova käy K9-Nosework koulutuksessa, jotta saamme myös "nenänkäyttöä" hyödyllisemmäksi ja sitä kautta aloittelemme rodunomaisiin kokeisiin valmistautumista, talvihan on hyvää aikaa harjoitella kaikenlaista ennen kevättä ja kisakautta.   




Jadella kesti hieman pidempään "toipua" synnytyksestä vaikka synnytys olikin vaivaton ja helppo. Kenties silläkin on ollut vaikutusta, että yksi pennuista jäi kotiin. Jade on hyvin "suojelevainen" Novaa kohtaan enkä voi enää viedä Jadea esimerkiksi koirapuistoon yhtä aikaan vieraiden koirien kanssa. Jade on ollut äärettömän hyvä emo ja kärsivällinen Novan kanssa, turhankin periksi antava toisinaan. Äärettömän mielenkiintoista on ollut seurata näiden kahden välisiä suhteita ja "aivoituksia". Jade selkeästi antaa Novan välillä tehdä kaikkea kiellettyä ja hölmöä, seuraten vain vierestä seurauksia... Toisaalta Jade on opettanut Novalle paljon asioita, jopa hyödyllisiäkin. Toisaalta osaa Jade opettaa kaikenlaista ei niin "toivottuakin", mutta sehän on normaalia useamman koiran taloudessa. Kesällä Bellakin antoi Novalle oman "panoksensa", joka oli selkeästi erilainen eli sellainen "täti näyttää"-meininki. Eli Nova on saanut kahden erilaisen nartunkin "kasvatusta" jo heti alusta asti.




Onneksi "pentukuume" on ohi ja "podettu", näin sitä unohtaa kuinka rasittavaakin se voi olla vaikka onkin antoisaa. Olen hyvin helpottunut, että Nova kasvaa, rauhoittuu ja pääsemme keskittymään koulutuksiin ja tavoitteisiin. Odotamme joulua ja talvea, toivottavasti tulee luntakin tänä talvena kunnolla, jotta saamme nauttia kunnolla talven mahdollisuuksistakin. Nova on syntynyt ystävänpäivänä (14.2.2016) ja sen jälkeen pääsemme virallisiin "kuviin", joka on luonnollisesti tärkeä ja ratkaiseva "etappi" tulevaisuuden kannalta, toivotaan tietysti parasta ja pelätään pahinta. Ainakin tähän asti kaikki on vaikuttanut erittäin hyvälle terveyden kannalta. Silti jännitän aivan älyttömästi aina kuvausta ihan jokaisen koiran kohdalla. Siihen asti jatkamme normaalisti liikuntaa, monipuolista ravintoa, opettelua, kouluttautumista jne. Erikoisnäyttelyistähän tuli jo erittäin hyvä sijoitus sekä laatuarvostelu ja vihdoin pääsimme "hätyyttelemään kärkeä" eikä tarvitse enää "perää pidätellä" ;)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)