torstai 4. lokakuuta 2012

Lauman kuulumisia

Laumani esittelyä


Laumaani kotona kuuluu saksanpaimenkoirat Bella 10 kk ja Jade 13 vkoa. Naapurissamme Candy 18 kk  ja Luna 10 kk (Bellan sisko). Lisäksi sisarellani on  Carmel 9v. Heistä Candy ja Carmel ovat nykyisiä "eläkeläisiä" ja entisiä koiriani. 



(kuvasssa: Carmel ja Candy)


Jaden kuulumiset



Jade (13 vkoa) käy jo säännöllisesti koirapuistossa, eläinlääkärin suosituksesta, koska on luonteeltaan dominoiva ja oppii näin koirien "tavoille" eli ainakin oma koiralauma näyttää mielellään aina paikan mokomalle mukulalle ;) Jaden ensimmäiset suomalaiset rokotukset 0n annettu ja päätimme eläinlääkärin kanssa, että hänet rokotetaan normaalisti suomalaisen rokotusohjelman mukaan vaikka se on saanutkin synnyimaassaan eli Puolassa rokotukset.





Bellan kuulumiset




Bella (10 kk) on tullut minulle 13 viikon ikäisenä ja pelännyt  paljon ja kaikkea pienestä pitäen. Hän myös alkoi leimautumaan lauman muihin koiriin kun ihmisiin. Koirassa näkyy kuitenkin tietty voima ja vahvuus syvällä sisimmässään, olen siksi halunnut pitää koiran. Tavoitteena on saada koira "poisopetettua" turhista peloistaan ja hillitsemään käytöstään.



Bella alkaa vihdoin olla jo "aikuisen" kokoinen ja toinen korvakin on jo kunnolla pysytyssä, toista saadaan vielä teippailla. Bellan pelkoagression hallintaa on saatu edistymään. Bellalle on tehnyt selkeesti hyvää olla lauman vanhin koira, koska itseluottamus on kasvanut selkeästi eikä toiset koirat siis pelota enään niin paljon. Bella turvaa hyvin minuun ja alkaa pikku hiljaa luottamaan, että minä pystyn "suojelemaan" häntä toisilta koirilta ja toisaalta hän on tajunnut oman kokonsa, joka myös rauhottaa. Puistoon mennään vain silloin, kun siellä ei ole valmiiksi muita koiria, jotta hänen ei tarvitse jännittyä toisten koirien läsnäolosta. Bella osoittaa myös avoimesti "lämpimiä" tunteita myös muita kun minua kohtaan eli ihan hakemalla hakee silityksiä ihmisiltä.



(Bella viime kevättalvena)


2 kommenttia:

  1. Hei!

    Aikani kuluksi etsin koirieni emän nimellä googlesta ja törmäsin blogiisi. Makros carmel on siis koirieni Fiasco effecktin ja Gentleman erosin emä. Toinen koiristani näyttää täysin emältään ja siksi olisikin kiva nähdä lisää kuvia Carmelista ja mahdollisesti myös desireelibertystä.

    Ystävällisin terveisin
    Suvi Sutinen

    Ps. Kiva blogi :)

    VastaaPoista
  2. Laita mulle sähköpostia, ehdottomasti haluan kuulla poikien kuulumiset <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)